تعریف کلی برند سازی:
برندسازی، فرآیندی خلاق و استراتژیک در بیان و توضیحِ مسائلی به مشتریان بالقوه است. مسائلی نظیر این که شرکت شما کلاً در چه موردی کار می کند، شما چه کسی هستید، از چه چیزی مراقبت می کنید، چرا آنها باید با شما کار کنند و آنها می توانند چه انتظاری از شما داشته باشند. پس از اینکه شما کسب و کاری را ایجاد کرده یا اولین محصول خود را تولید کردید، ساختن هویت یک برند باید اولویت شماره ی یک شما باشد.
منظور از دنیای دیجیتال چیست؟
قبلا در تعریف دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال نیز با این مشکل برخورد داشتیم که مخاطب ما صرفا به دنیای مجازی و اجزای آن، نام دیجیتال را نسبت میدهد و تصور میکند هرچیز خارج از این دنیا، نمیتواند واژه دیجیتال را بر صفات خود حمل کند. اما باید بدانید که منظور از دنیای دیجیتال، تمامی ابزارهای دیجیتال است. یعنی علاوه بر:
وب سایتها
شبکههای اجتماعی
وبلاگها
ایمیلها
و…
تلویزیون دیجیتالی منزل شما و حتی بنر دیجیتالی که در سطح شهر مشاهده میکنید نیز در پیکره این دنیا دستهبندی میشوند. پس در فعالیتهای دیجیتال برندینگ، از تمامی این ابزارها استفاده میشود و نمیتوان آنها را صرفا به دنیای مجازی محدود کرد.
در نتیجه زمانی که کفش ملی برای افزایش برندینگ خود، با استفاده از فلان بازیگر مشهور سینما، در تلویزیونهای سیاه و سفید تبلیغات میکرد، در حال استفاده از دیجیتال برندینگ بوده است.
برندسازی دیجیتالی چیست؟
برندسازی دیجیتالی، نحوه ی طراحی و ایجاد آنلاین برندتان از طریق وب سایت ها، رسانه های اجتماعی، ویدئو و غیره می باشد. برندسازی دیجیتالی شامل ترکیبی از بازاریابی دیجیتالی و برندسازی اینترنتی برای توسعه ی آنلاین یک برند است.
چرا حضور برند دیجیتالی اهمیت دارد؟ خوب، از دید تلفنی که شما احتمالاً در حال استفاده از آن هستید، به این موضوع نگاه کنید… ما همگی به طور مداوم در حال استفاده از دستگاه های خود هستیم. اکثر ما از طریق لنزهای اینترنت درگیر دنیای بزرگتری می شویم، که این امر باعث می شود دسترسی به مشتریان هدف و تبدیل کاربران یک باره به وفادارانی بلند مدت امری ضروری برای برندها باشد.
برندسازی دیجیتالی هر شرکتی را قادر می سازد که حضور خود را در هر جا – حتی در کف دست شما – علنی کند.
اجزای برند سازی دیجیتال چیست؟
. سئو و بهینه سازی سایت:
سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است (رقابت بر کلمات کلیدی مختلف در صفحات جستجو). سئو یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که قویا میتوان از آن در جهت دیجیتال برندینگ نیز استفاده کرد. البته گاها و در برخی از زمینههای کاری، انجام این فعالیت کمی زمانبر و هزینهبر میشود اما کسبوکارهای بزرگ با توجه به بازده بالای آن، هزینههای مالی و زمانی آن را متقبل میشوند.
. بازاریابی محتوا:
بازاریابی محتوا یکی از مهمترین روشهای برندسازی دیجیتال است. این علم یکی از پایههای بازاریابی درونگرا یا اینباند (in-bound) میباشد. در این روشِ بازاریابی، جایگاه مشتری و فروشنده با یکدیگر عوض میشود و مشتری به دنبال فروشنده، صفحات دنیای مجازی را زیر و رو میکند. در شرکتهای بزرگ داخلی و خارجی که به صورت آنلاین فعالیت دارند، همواره قسمتی از بودجه به تولید محتوا و بازاریابی آن اختصاص پیدا میکند. بازاریابی محتوا را اغلب در کنار سئو و شبکههای اجتماعی مشاهده میکنیم.
. ایمیل مارکتینگ:
بر خلاف نظر اغلب افراد، ایمیل مارکتینگ هنوز هم بازخورد بسیار بالایی را برای کسبوکارهای آنلاین دارد. از ایمیل مارکتینگ میتوان در جهت بهبود وضعیت برندینگ نیز استفاده کرد. اگر این فعالیت با خلاقیت مناسبی همراه باشد بازخورد بسیار خوبی در میان دیگر ابزارها و روشهای دیجیتال برندینگ دارد.
. شبکه های اجتماعی:
قسمت اعظمی از دیجیتال برندینگ در زمان حال، به فعالیت در شبکههای اجتماعی گره خورده است. این ابزار پتانسیل بسیار بالایی در برندسازی و البته فروش مستقیم و بازاریابی دارد که همواره کسبوکارهای کوچک و بزرگ را مجاب به فعالیت در آن میکند. البته فعالیت در دنیای سوشال، نیاز به تخصص دارد و اینکه صرفا چند تصویر و ویدیو از پشت صحنه فعالیت های خود در این شبکه منتشر کنیم، مطمئنا کمکی به برندسازی ما نمیکند و حتی میتواند با نشان دادن ما به عنوان یک مجموعه غیر حرفه ای و تازه کار، باعث برندینگ منفی شود.
برندسازی دیجیتالی در مقایسه با بازاریابی دیجیتالی:
تفاوت بین برندسازی دیجیتالی و بازاریابی دیجیتال چیست؟ در حالی که برندسازی دیجیتالی بروی ارائه ی ارزش و الهام بخشیدن به وفاداری و شناخت برند تمرکز دارد، بازاریابی دیجیتالی تماماً درباره ی یافتن مشتریان جدید و ایجاد فروش است.
تبلیغات به صورت مستمر و آنلاین به جانب شما ارسال می شوند، حتی اگر متوجه آن نشوید. این بهترین حالت بازاریابی دیجیتالی است. آگهی ها ممکن است به شکل یک نام مشهور اینستاگرامی باشد که برای لوازم آرایش محبوب خود مشتری پیدا می کند یا یک کوپن بازشو و ناگهانی در یک وب سایت.
بر خلاف آگهی های مرسوم، برندسازی دیجیتالی با شما صحبت نمی کند؛ به دنبال درگیرکردن شماست. به جای الهام بخشیدن به مردم برای ایجاد خریدی یکباره، بیشتر درباره ی ایجاد یک هویت آنلاین و احساسات مثبت است. در مورد انواع مختلفی از بازاریابی دیجیتالی در این جا یاد بگیرید.
مزایای برندسازی دیجیتالی:
یک حضور قدرتمند دیجیتالی باعث می شود مشتریان بالشخصه احساس کنند که درگیر یک شرکت یا محصول شده اند. برندسازی خوش ساخت باعث ایجاد روابط با کاربران شده و از طریق تعاملات روزانه بروی پلات فرم هایی که در حال حاضر، در حال استفاده از آنها هستند، برای شما امکان صحبت مستقیم با مشتریان فراهم می کند.
مزایای دیجیتال برندینگ برای سازمانها:
به عنوان یک سازمان، برندسازی دیجیتالی شما را جلوتر از منحنی قرار میدهد. درک اینکه چگونه تکنولوژی امروزه با هم جمع میشوند تا تجربیات قابلتوجهی برای مشتریان بالقوه – بالفعل، مشترکین ایجاد کنند، اولین گام ساخت یک برند دیجیتال قوی است. تکنولوژیها و ابزارهای دیجیتال را کنار هم گردآوری کنید تا روابطی را با مخاطبین هدف خود ایجاد کنید و اینبرای برند دیجیتالی شما مهم است. از آنجا که مصرفکننده امروزی از پلت فرمهای دیجیتال استفاده میکند (به عنوان مثال جستجوی آنلاین، وب سایتها، اپلیکیشنها و غیره) برای کمک به خرید آنها، ایجاد یک برند دیجیتال قوی، تولید محتوا و آگاهی از برند را افزایش خواهد داد.
یک مثال عالی که اکثر ما تجربه کردهایم خرید یک ماشین است. در طی این فرآیند، شما میتوانید تحقیقات زیادی را برای تصمیمگیری آگاهانه قبل از صحبت با نمایندگی خودرو انجام دهید. زمانی که تصمیم میگیرید وارد ساختمان شوید، حالا بیشتر مطلع هستید و درک شما از برند فروشنده این تصمیم را آسان میکند. (البته بحث مادی قضیه هم الان خیلی مهمه) به همین دلیل است که برندسازی برای کسبوکار شما بسیار مهم است. مشتریان قبل از اینکه کسبوکار شما را تشویق کنند، اطلاعات بیشتری درباره برند شما خواهند داشت. دقت کنید که بر روی افزایش حضور برند خود تمرکز داشته باشید تا مشتریان شما احساس راحتی بیشتری با شما داشته باشند.