وب ویتال چیست؟
وب ویتال یکی دیگر از ابتکار های گوگل است که یک راهنمای یک پارچه در خصوص سیگنال هایی است که وابسته به ارتقای کیفیت تجربه ی کاربری در وب است. گوگل در طی سالیان متوالی ناچار به فراهم آوردن ابزار های متنوع بود تا بتواند این امکان را فراهم سازد تا گزارش و مقیاسی از نحوه ی عملکرد خود در وب داشته باشید که البته توسعه دهندگان بسیاری به صورت مداوم از آن استفاده می کردند و در حال حاضر نیز استفاده می کنند.
هسته وب وایتال (Core Web Vitals)
هسته وب وایتال، مجموعهای از موارد ضروری و حیاتی وب است که برای تمام صفحات وب در نظر گرفته میشود و باید توسط تمام صاحبان وبسایت، مورد بررسی قرار گیرد، همچنین بهوسیله تمام ابزارهای گوگل قابلپیگیری است. هر هسته وایتال وب، نشاندهنده وجه متمایزی از یک تجربه کاربری است و در عین حال قابلاندازهگیری است که تجربه دنیای واقعی را از یک خروجی کاربر محور، منعکس میکند.
معیارهایی که هسته وب وایتال را تشکیل میدهند در طول زمان، تکامل مییابند. مجموعه کنونی مشخصشده برای سال ۲۰۲۰ بر روی سه جنبه از تجربه کاربری متمرکز است: بارگذاری (loading)، تعامل (Interactivity) و ثبات عناصر بصری (Visual Stability)، همچنین شامل معیارهای زیر و تا آستانه آنها میشود:
» بزرگترین ترسیم محتوایی یا (Largest Contentful Paint (LCP : این عنصر، عملکرد بارگذاری را اندازهگیری میکند در واقع مدت زمانی که طول میکشد تا بزرگترین محتوای صفحه (تصویر، ویدیو یا نوشته) قابل مشاهده شود. بهمنظور فراهم کردن تجربه کاربری بهتر، LCP باید در ۲.۵ ثانیه از زمان شروع لود آن بارگذاری شود.
» تأخیر اولین ورودی یا First Input Delay) FID): این عنصر، تعامل وبسایت شما را بررسی میکند. برای ارائه تجربه کاربری بهتر، تأخیر اولین ورودی صفحات باید کمتر از ۱۰۰ میلیثانیه باشد.
» تغییر تجمعی صفحات یا Cumulative Layout Shift) CLS): با استفاده از این عنصر، ثبات بصری اندازهگیری میشود. به منظور ارائه تجربه کاربری بهتر، نیاز است که CLS صفحات، کمتر از ۰.۱ باشد.
اهمیت در نظر گیری تجربه کاربری:
امروزه برای اینکه سایتی موفق داشته باشید نیاز است تا فاکتور های زیادی را در نظر گیرید که یکی از مهم ترین این فاکتور ها بهینه سازی سرعت وب سایت می باشد که اصلا نمی توان از اهمیت آن غافل شد. برای روشن تر شدن اهمیت این موضوع، دانستن اعداد و ارقام های زیرخالی از لطف نخواهد بود.
می توان گفت که در حال حاضر سرعت لود در صفحه ی موبایل یک کاربر برای او ارزشی سه برابر شکل و یا ظاهر سایت و طراحی های موجود در آن دارد می توان گفت که:
» در صورتی که سرعت لود بین ۱ تا ۳ ثانیه باشد بونس ریت شما تا ۳۲ درصد افزایش خواهد داشت.
» در صورتی که سرعت لود بین ۱ تا ۵ ثانیه باشد بونس ریت شما تا ۹۰ درصد افزایش خواهد داشت.
» در صورتی که سرعت لود بین ۱ تا ۶ ثانیه باشد بونس ریت شما تا ۱۰۶ درصد افزایش خواهد داشت.
» در صورتی که سرعت لود بین ۱ تا ۱۰ ثانیه باشد بونس ریت شما تا ۱۲۳ درصد افزایش خواهد داشت.
اگر یک کاربر هیچ تعاملی با سایت شما نداشته باشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟
نمی توان گفت که تمام کاربران به هنگام بازدید از سایت شما با آن تعاملی خواهند داشت و باید دانست که تمامی تعاملات نمی توانند در قالب FID باشند (قبلا به این قضیه به صورت کامل اشاره کردیم ) و تعامل اولیه ی برخی از کاربران در زمان نامناسب، به هنگامی که مرورگر مشغول انجام وظیفه ای دیگر است اتفاق می افتد و برای برخی دیگر از کاربران به هنگام مناسبی اتفاق می افتد و این بدان معناست که برخی از کاربران نمی توانند برای شما ارزش FID داشته باشند و برخی دیگر ارزش کمی دارند و برخی دیگر بسیار ارزشمند برای FID می باشند که ردیابی کردن آنها، تهیه ی گزارش و آنالیز آنها می تواند حائز اهمیت باشد.
استفاده از اکستنشن در کتابخانه ی وب ویتال:
شما می توانید بدون اینکه حتی یک کد بنویسید گزارشی از هر وب ویتال داشته باشید و به راحتی از Web Vitals Chrome Extension استفاده نمایید. این اکستنشن با استفاده از کتابخانه ی وب ویتال تمام معیار ها را مورد سنجش قرار می دهد.
با استفاده از این اکستنشن شما به راحتی قادر خواهید بود تا درک بهتری از نحوه ی اجرا و عملکرد سایت خود و همچنین رقبای خود و وب سایت های بزرگ و موفق داشته باشید.