منظور از پنالتی شدن سایت چیست؟
وقتی سایت به ظور ناگهانی ادچار افت رتبه در گوگل می شود، می تواند هشداری برای پنالتی شدن سایت باشد. سایت، پس از آنکه پنالتی شود، به طور کامل از نتایج گوگل حذف می شود و دیگر بر نمی گردد. گوگل سایت هایی را که از لیست دایرککتوری های خود حذف کند، دیگر علاقه ای به بازگرداندن آن ها ندارد. پنالتی شدن، معمولا راه برگشتی ندارد. در این زمینه هوشیار باشید.
چگونه بفهمیم سایت ما پنالتی شده؟
اگر سایت شما به صورت دستی پنالتی شده باشد در قسمت وب مستر سایت خود پیغامی با عنوان Manual actions دریافت می کنید و این گونه ماتوجه پنالتی شدن سایت خود می شوید.
در صورتی که به صورت اتوماتیک پنالتی شده باشید راهی که بتوانید متجه آن بشوید این است ببینید آیا وب سایت شما مانند گذشته در نتاج دیده می شود؟! اگر مدت زمانی تقریبا طولانی است که وب سایت شما افت رتبه داشته قطعا پنالتی شده اید و در نتایج سرچ دید ه نمی شوید.
اگر به صورت اتوماتیک پنالتی شده باشید وقتی نام سایت خود را جستجو می کنید، سایت شما در نتایج سرچ نمی آید.
و راهی دیگری که از طریق آن می توانید متوجه بشود که به صورت اتوماتک پنالتی شده اید این است که صفحاتی از سایت که روی آن ها سئو بهینه سازی و برنامه ریزی کرده اید در نتایج دید ه نمی شوند و به جای آن صفحات دیگری به معرض نمایش قرار داده می شوند و در نتایج سرچ می آیند.
دلایلی که برای گوگل کافی است تا سایت مان را پنالتی کند…
» خرید لینک «
برخی معتقد هستند خرید لینک نمیتواند یکی از دلایل پنالتی وبسایت باشد، اما بسیاری از کسانی که لینک خریداری کردهاند پنالتی شدهاند. لینک بیکیفیت از هر وبسایتی میتواند به رتبه شما آسیب بزند و حتی موجب پنالتی وبسایت شما شود.
» تبادل لینک بیش از حد «
لینکهای تبادلی زیاد یک زنگ خطر جدی هستند، اگر شما تبادل لینک میکنید دیگر اینکار را ادامه ندهید مسلما دارید به وبسایت خود ضربه میزنید و بهانه به گوگل میدهید تا سایت شما را پنالتی کند، اگر دوست دارید پنالتی شوید به تبادل لینک ادامه دهید.
» محتوای دوقلو یا duplicate content «
امیدوارم شما از جمله کسانی نباشید که بخواهید از تلاش دیگران بهنفع خودتان استفاده کنید، اینکه محتوایی را کپی کرده و بدون معرفی منبع آنرا در وبسایت خود نشر دهید نهتنها برای صاحب اثر بلکه برای گوگل نیز آزاردهنده است و دوست ندارد که محتوای تکراری را به کاربرانش نمایش دهد. پس لطف کنید وقت بگذارید و با ادبیات و دانش خودتان مقالهای را بنویسید. با استفاده از ابزار copyscape میتوانید محتوای تکراری وبسایتتان را شناسایی کنید. محتوای دوقلو تنها کپی کردن از مقالات دیگران نیست، duplicate content به این معناست که یک محتوا دو آدرس متفاوت داشته باشند.
» استفاده بیش از حد از H1 «
ساختار مناسب یک سایت به سئو و بهینه بودن آن کمک بزرگی میکند، تگ h1 به گوگل میفهماند که صفحه در مورد چیه، اگه از این تگ درست و بهینه استفاده نکنید باعث میشوید تا وبسایتتان پنالتی شود. تگ h1 در هر صفحه تنها باید 1 بار تکرار شود و معمولا باید بین 160 کارکتر محدود باشد.
» لینکهای 404 داخلی «
گوگل میخواهد بداند شما در مقاله خود به چه منابعی لینک دادهاید، اگر آدرس منبع را اشتباه داده باشید یا اصلا وجود نداشته باشد، به گوگل حق دهید از دست شما عصبانی شود. در این صورت نه گوگل میتواند لینک را دنبال کند و نه کاربران.
» لینک از سایتهایی با زبان دیگر «
شاید گرفتن لینک از وبسایتایی که زبان نوشتاری آنها با شما فرق میکند، یک امتیاز منفی و حتی بهانهای برای پنالتی وبسایت شما باشد، دلیلی وجود ندارد وقتی شما مطالب وبسایتتان را با زبان فارسی منتشر میکنید یک وبسایت ژاپنی به شما لینک دهد.
» استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی «
اگر در تولید محتوای وبسایتتان بیش از حد بروی کلمهای تمرکز کنید و صرفا محتوا رو برای موتورهای جستجو بنویسید به طوری که کاربر دقیقا متوجه نشه موضوع مقاله در مورد چیه، حتما پنالتی میشوید، شک نکنید! چگالی کلمات کلیدی یک مقاله نباید بیش از حد زیاد باشد و باعث شود تا محتوای مقاله برای کاربر نامفهوم باشد.
» لینکهای فوتر «
شاید به نظرتون عجیب باشه، اما اینکه شما برای اهمیت دادن و کسب رتبه بالاتر برای برخی از لینکهایتان در هرجای صفحه از آنها استفاده کنید، باعث میشود تا گوگل فکر کند که شما قصد فریب دادن او را دارید. پس سعی نکنید به صورت اسپموار در فوتر به لینکهای داخلی لینک دهید.
» نقشه سایت اشتباه «
نقشه سایت به رباتهای گوگل کمک میکند تا وبسایت شما، راحتتر و بهتر تجزیه و تحلیل شود. اگر آدرس نقشه سایت اشتباه باشد و یا اینکه بروز نباشد، شاید یک بهانه برای پنالتی شدن وبسایتتان باشد.
» لینک مخفی «
تمامی لینکهای وبسایتتان باید برای کاربرانتان مفید و قابل نمایش باشد، هرچیزی که مخفی باشد مشکوک است. هیچگاه سعی نکنید رنگ لینک را با رنگ پسزمینه یکی کنید حتی اگر دلیل قانع کنندهای داشتید.
» لینکهای خارجی 404 «
اگر به صفحاتی لینک بدهید که 404 باشند، گوگل از شما ناراحت میشود حتی اگر به صورت nofollow لینک داده باشید، سعی کنید همیشه در لینک دادن بروز باشید و لینکهایی که از سایتتان به دیگران دادهاید را کنترل کنید.
» قطع شدن سرور «
طولانی بودن قطعی سرور سایت شما، باعث افت بازدید و همچنین پنالتی سایت شما میشود. وبسایتی که برای چندین روز یا هفته آماده بکار نباشد و با قطعی سرور مواجه باشد مطمئنن ارزشی برای کاربرانش قائل نیست. اگر گوگل مدت زیادی نتواند به سایت شما دسترسی پیدا کند حتما وبسایت شما را پنالتی میکند.
» نظرات اسپموار «
نظردادن یکی از روشهای دریافت لینک قدیمی است، اما همین روش بسیاری از وبسایتها را پنالتی کرده است و باعث افت رتبه آنها شده است. بصورت همزمان و یا با یک کلمه کلیدی به وبسایت خود لینک ندهید، البته بهتر است که اسم خود را وارد کنید نه کلمه کلیدی کاریتان.
» بازه کوتاه مدت لینکها «
خیلی بر این باور هستند که با خرید لینک میتوانند به راحتی درصدر گوگل قرار گیرند، این طرز فکر بسیار اشتباه است. لینک میخرید اما در بازه زمانی کوتاه، لینک میخرید اما از سایتهایی که به موضوع کاری شما ربطی ندارند، در یک بازه زمانی کوتاه مدت لینک میخرید و… تمامی اینها دلایل و بهانههایی برای پنالتی وبسایت شما و همچنین جوابی برای این سوال است که: چرا وبسایت من پنالتی شده است؟ وجود لینک در بازه زمانی کوتاه مدت (برای مثال 1ماهه) یک امتیاز منفی به گوگل است.
روش های جلوگیری از پنالتی شدن:
یکی از روش های جلوگیری از پنالتی شدن سایت در گوگل، نگرفتن بک لینک های نامناسب است. به طور کلی بک لینک ها اعتبار و یا عدم اعتبار سایت مبدا را به سایت شما می دهند. هر زمان که افت شدید در رتبه گوگل سایت خود دیدید و یا سایت خود را در نتایج گوگل گم کردید، بدانید به احتمال بالا پنالتی شده اید. اولین مرحله حصول اطمینان است. عبارت site: yourdomain.com (به جای yourdomain.com آدرس سایت خود را بنویسید) را در گوگل سرچ کنید. نتایجی که می بینید، صفحاتی از سایتتان است که توسط گوگل ایندکس شده است. اگر صفحه ای را که در سرچ گوگل گم کرده اید اینجا هم نبینید به احتمال زیاد آن صفحه پنالتی شده است. حال که مطمئن شدید، باید دلیل اسپم شدن خود را که در هر سایتی می تواند یک دلیل خاص داشته باشد، پیدا کنید. الگوریتم های گوگل ممکن است حساسیتی روی سایتتان داشته باشند و به علت عدم رعایت قوانینشان توسط وبمستر، سایت را اسپم کرده باشند. الگوریتم پنگوئن و الگوریتم پاندا، به کیفیت بک لینک ها و کیفت محتوای سایت توجه می کنند. این موارد در سئو سایت اهمیت زیادی دارنذد و عدم رعایت ان ها موجب پنالتی شدن سایت می شود. پیغام های پنالتی شدن، معمولا توسط گوگل وبمستر اطلاع رسانی می شود. بنابراین برای جلوگیری از پنالتی شدن سایت در گوگل، توجه زیادی داشته باشید.
انواع جریمه های گوگلو نحوه جلوگیری از آن ها:
» پنالتی الگوریتم پاندا گوگل «
این موتور جستجو، الگوریتم پاندا را در ماه فوریه سال ۲۰۱۱ ارائه کرد. این به روزرسانی در واقع با هدف بررسی و حذف وب سایت هایی که کیفیت پایینی دارند، به وجود آمد. بنابراین هدف اصلی این الگوریتم پاندا گوگل این است که وب سایت هایی در صفحات نتایج جستجو به نمایش در بیایند که کیفیت بالایی داشته و برای کاربران مفید هستند.از طرف دیگر صفحات سایت هایی که نتوانند نیاز کاربران را به خوبی فراهم کرده و کیفیت مناسبی از خود ارائه کنند، به هیچ عنوان بر اساس الگوریتم پاندا، نمی توانند رتبه بالایی کسب کنند.
در اوایل سال ۲۰۱۶ به روزرسانی پاندا رشد بسیاری کرده و به بخش مهمی از الگوریتم اصلی گوگل تبدیل شد.اگر الگوریتم پاندای گوگل تشخیص دهد که محتوای شما کم کیفیت است، قطعا سایت شما را جریمه خواهد کرد؛ به این صورت شما افت رتبه شدیدی خواهید داشت.
» نحوه جلوگیری از جریمه یا پنالتی پاندا گوگل
با نوشتن مقاله هایی بر اساس بروزترین نکات آموزش تولید محتوا می توانید گوگل را در این زمینه، از فعالیت های خود راضی نگه دارید. پیشنهاد می کنیم که مقاله های پیشین سایت خود را بازنویسی کرده و نکات سئو سایت را در تمامی آن ها به خوبی پیاده سازی کنید. در این حالت کیفیت صفحات سایت شما به شدت افزایش پیدا میکند و احتمال اینکه از طریق الگوریتم پاندا گوگل جریمه شوید نیز به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
» جریمه Google Penguin «
الگوریتم Google Penguin یا شناسایی لینک های اسپم، با وب اسپم ها مبارزه می کند. هنگامی که نمایه بک لینک یک سایت دارای تعداد بسیار زیادی لینک هیا غیر طبیعی می باشد، گوگل شک می کند که شما می خواهید سیستم رتبه بندی سایت خود را در واقع دستکاری کنید. در نتیجه، جریمه شدن سایت شامل حال شما نیز خواهد شد.
البته گوگل اعلام کرده است که دیگر جریمه Google Penguin به شکل سابق عمل نمی کند. این نوع از جریمه سایت، در واقع تاثیر لینک های بی کیفیت را بر وضعیت رتبه سایت، کم رنگ کرده و یا به طور کلی آن را از بین می برد.
» نحوه جلوگیری از جریمه پنگوئن
این جریمه با عنوان جریمه مرتبط با لینک هم به کار برده می شود. اگر گوگل متوجه شود که سایتی در حال خرید یا فروش لینک، مذاکره در مورد چگونگی لینک سازی و یا مشارکت در هر نوع عملیات لینک سازی غیر طبیعی می باشد، مطمئنا آن سایت را جریمه خواهد کرد. در نتیجه بهتر است که این اعمال را در استراتژی های سئو سایت خود به کار نبرده و به طور منظم لینک های سایت خود را کنترل کنید.
» جریمه الگوریتم Intrusive Interstitial «
الگوریتم Intrusive Interstitial در سال 2017 راه اندازی شد. جریمه شدن سایت توسط این الگوریتم، تنها بر تلفن های همراه تاثیر می گذارد. اگر گوگل تشخیص دهد که سایتی برای کاربرانش صفحات مستقلی را در بین کلیک های آن ها نشان می دهد، آن سایت را جریمه خواهد کرد. بر اساس این الگوریتم، آن دسته از سایت هایی که راحتی کاربر برای مشاهده محتوای سایت را کاهش می دهند، باید جریمه شوند.
» جریمه های دستی گوگل «
علاوه بر همه مجازات های الگوریتمی، این امکان وجود دارد که یک کارمند گوگل نیز به صورت دستی باعث شود وب سایت شما افت رنک شدیدی پیدا کند. اعضای تیم webspam گوگل می توانند به صورت دستی وب سایت ها را بررسی کرده و جریمه هایی را اعمال کنند و یا حتی یک سایت را از این فهرست خارج کنند.
» چگونگی جلوگیری از جریمه دستی گوگل
جریمه دستی می تواند ناشی از هر چیزی باشد که به طور مستقیم دستورالعمل های وبمستر گوگل را نقض کند. این جریمه ها غالبا با محتوای نامعتبر (مربوط به بخش جریمه پاندا)، لینک های غیر طبیعی (رجوع به جریمه پنگوئن) یا برخی دیگر از موارد مخالف با اصول گوگل، مرتبط هستند.
برای رفع این مشکل باید سرعت عمل زیادی داشته باشید تا بتوانید سایت خود را نجات دهید. شما در ابتدا باید تمامی مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد را مرتفع کنید و سپس با استفاده از حساب Google Search Console خود از گوگل بخواهید که صفحات سایت شما را دوباره کراول کرده و در مورد چگونگی کسب رنک هر کدام از آن ها که دچار جریمه شده اند، تجدید نظر کند.