بررسی عوامل موثر در رونق کسب و کار:
چه عواملی سبب میشود تا بعضی از کسب و کارها موفق شوند و برخی دیگر شکست بخورند؟ چرا برخی از مردم در فرهنگها و یا مناطق خاص عملکرد بهتری نسبت به افراد دیگر دارند؟ در یک کسب و کار آن قدر عوامل مهم زیادی وجود دارند که بیشتر اوقات دیدن یاسمن در میان صنمها دشوار است. علاوه بر این، اینکه همهی افراد گروه را به مسیر مشخصی هدایت و توجهشان را روی ملزومات صحیح متمرکز کنید نیز بسیار دشوار است، بنابراین در این مقاله از بنیاد آموزش مجازی ایرانیان قصد داریم به مطالعه و بررسی عوامل موثر در رونق کسب و کار بپردازیم.
جنبه هایی اجتماعی که بر رونق کسب و کار تاثیر مستقیم دارند:
1. تاثیر عوامل فرهنگی بر موفقیت در کسب و کار:
– فرهنگ به الگوها و عقاید مرسوم که تاثیر مهمی در ارزشها، ادراک، ترجیحات و رفتار افراد دارد اطلاق میشود. فرهنگ و کسب و کار از بسیاری جهات نقاط ارتباطی دارند.
– افرادی که به صورت سنتی با کسب و کارها عجین هستند گرایشات کسب و کارانه دارند و کارمندی را چیزی محقر میدانند.
– فرهنگ کسب و کار، افراد را از محافظه کاری و گرایشات به شغل کارمندی به دور میکند.
– فرهنگ مصرفگرایی که در آن مردم کالاهای مادی را بیشتر طالب هستند، کسب و کار را حوزهای معرفی میکند که در آن درآمد کاسبی بیشتر از کارمندی است.
– افرادی که با شغلهای استخدامی و یا خدمات دیگر درگیر هستند به فرزندان خود فشار میآورند تا شغل امن و ثابت برای خود انتخاب کنند و روح کسب و کار را از همان ابتدای کودکی در خود از بین میبرند.
– فرهنگ صرفهجو که در آن مردم کمتر خرج میکنند و بیشتر برای روز مبادا پسانداز مینمایند، آنها کارآفرینی (نوآوری) را امری پرریسک و پرخطر میداند و بر این باور است که عواید شغل ثابت و امن بسیار بیشتر از کسب و کار (کسب درآمد) شخصی است.
2. تاثیر عوامل سیاسی بر موفقیت در کسب و کار:
– شرایط ناپایدار سیاسی که در آن سیاستهای دولتی مدام در حال تغییر است، آنها را (کسب و کار) دلسرد می کند و باعث میشود که سرمایهگذاران نسبت به امنیت سرمایه خود واهمه داشته باشند.
– حمایت دولتی برای توسعه اقتصادی از طریق توسعه زیرساخت، تسهیلات، پارک های علم و فناوری و هر آنچه مشوق کسب و کار است.
– مالیات زیاد که میتواند سود را کم کند، معمولاً کارآفرینان را دلسرد میکند. از طرف دیگر، معافیتهای مالیاتی مشوق کسب و کارها و استارتاپها میباشد. (مدیریت)
– دسترسی به زیرساختها و خدمات همگانی همچون جادههای خوب، برق، امکانات ارتباطی و عدم وجود فساد و کاغذ بازی برای دسترسی به تسهیلات ذکر شده معمولاً کارآفرینان را تشویق و جذب میکند.
– آزادی اقتصادی با قانونگذاری مطلوب و موانع کم به منظور راهاندازی کسب و کار مشوق کارآفرینان است.
3. تاثیر عوامل اقتصادی بر موفقیت در کسب و کار:
– اقتصاد عامل بسیار مهمی است که بر کسب و کار (کسب درآمد) مؤثر است.
– قدرت خرید عمومی مردم که با سطح درآمد و رفاه اقتصادی منطقه مشخص میشود، نقش مهمی بر موفقیت در کسب و کار دارد.
– در زمان رکود اقتصادی، با توجه به کاهش قدرت خرید مردم و عدم تمایل به سرمایه گذاری، کسب و کارها با واکنش منفی مواجه میشوند.
– در اقتصاد معیشتی بیشتر مردم با کشاورزی درگیر هستند، محصول خود را مصرف میکنند و مابقی را با کالاها و خدمات ساده مبادله میکنند.
نکات کلیدی موفقیت در کسب و کار:
1.برخوداری از یک شخصیت محکم و دوستداشتنی:
احترامی که به دنبال اعتمادِ سایرین ایجاد شود، پایه و اساس قدرتمندی برای زندگی و روابط کاری و شخصی شماست. رعایت انضباط شخصی و داشتن صداقت باعث میشود، فرصتهای زیادی به روی شما گشوده شود. وقتی دیگران شما را فردی امین و راستگو بدانند بیشتر به شما اعتماد خواهند کرد و شما را قبول خواهند داشت.
2. توجه بی چون و چرا به آموزش:
پژوهشها نشان میدهد، بالاترین میزان حقوق دریافتی متعلق به افراد تحصیلکرده یا دارای دانش و مهارت است. یک فرد تحصیلکرده با دانش، بینش و آگاهی نسبت به زمینهی کاری خود، از روندها و تغییرات آن مطلع است؛ بنابراین آموزش مسئلهای است که در طول زندگی باید همواره مورد توجه قرار بگیرد.
3. گسترش ارتباطات:
گسترش دایرهی ارتباطات بسیار مهم است. این کار به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد و شما باید دائما در حال افزایش میزان ارتباطات خود باشید. در این صورت با افراد زیادی آشنا خواهید شد که هر یک به نوبهی خود میتوانند در موقع لزوم به یاری شما بیایند و به موفقیت و پیشرفتتان کمک کنند.
4.کسب مهارت:
یکی از عوامل موفقیت داشتن مهارت است. هر چقدر مهارتهای بیشتری داشته باشید، فرصتهای بهتری برای رشد و پیشرفت در شغلتان خواهید داشت. شما میتوانید از طریق مطالعه یا کسب تجربیات مختلف، مهارتهای خود را افزایش دهید.
5.پولدار بودن:
مدیریت پول و دارایی بسیار مهم است. اگر به میزان کافی پول داشته باشید میتوانید از فرصتهای پیش روی خود استفاده کنید. برای مثال اگر از شغلتان رضایت نداشته باشید، اما به درآمد آن نیاز داشته باشید به راحتی نمیتوانید موقعیت خود را تغییر دهید، اما اگر امکانات و گزینههای مختلفی پیش رو داشته باشید در این صورت قادر خواهید بود آزادانهتر عمل کنید.
6. برخورداری از عادات کاری خوب:
این عادت به معنای اولویتبندی مناسب کارها و فعال بودن است و بهرهوری را بالا میبرد. ظرفیت شما برای افزایش میزان بازگشت به موقع سرمایه این امکان را به شما میدهد تا در زمان کمتر، دستاوردهای بیشتری داشته باشید. مرتب و منظم بودن و دقت داشتن در کارها باعث موفقیت میشود.
7.داشتن ظاهر مناسب:
مانند انسانهای موفق لباس بپوشید. این یک حقیقت است که ظاهر افراد بر زندگیشان اثر دارد و افراد بر اساس ظاهرشان قضاوت میشوند. یکی از بهترین راههایی که میتوانید خودتان را به بهترین نحو به دیگران نشان دهید، ایجاد یک تصویر مثبت از خودتان است؛ بنابراین ارزش دارد که کمی از وقتتان را صرف رسیدن به ظاهرتان بکنید.
8. مثبت اندیشی:
شما این قدرت را دارید تا فارغ از هر مسیری که در آن هستید، مثبتاندیش باشید. باید سعی کنید در هر شرایطی جنبهی مثبت ماجرا را ببینید و به پیش بروید. یک دیدگاه مثبت ذهنی هم در زندگی کاری و هم شخصی برای شما بسیار مفید خواهد بود.
9.افزایش خلاقیت:
خلاقیت یکی از مهمترین عوامل موفقیت در زندگی است و بهترین راهی است که میتوانید به کمک آن همراه با کار مداوم در سریعترین زمان ممکن به اهداف خود دست یابید. به یاد داشته باشید گاهی داشتن تنها یک ایده میتواند منجر به ثروتآفرینی شود. اکنون تصور کنید، ایدههای فوقالعادهای در سر دارید.