بوک بلاگر یا بلاگر کتاب کیست؟
بوک بلاگر کسی است که کار او معرفی کتابهای تازه و مرور کتابهای قدیمی است. او نه تنها یک خواننده فعال است بلکه به سبب زیاد خواندن، به فردی صاحب نظر هم تبدیل شده است و راهنماییهای او میتواند به عنوان یک مرجع راهنماییکننده برای خرید کتاب به حساب بیاید.
چگونه به یک بوک بلاگر تبدیل شویم؟
» اسمی برای بلاگتان انتخاب کنید
میتوانید از اسم خودتان استفاده کنید یا اسمی که نمایانگر محتوا یا هدفتان باشد.
» انتخاب کنید که از چه پلتفرمی میخواهید استفاده کنید
وردپس راحتترین پلتفرم برای استفاده است. اگر خودتان بلد نیستید سایت راهاندازی کنید میتوانید با مبلغی مناسب کسی را پیدا کنید که این کار را برایتان انجام دهد. (البته اگر نمیخواهید سایت داشته باشید میتوانید در اینستاگرام هم دست به کار شوید.)
» از سایتهای دیگر الهام بگیرید
به دنبال بهترین سایتها یا صفحات موجود در مورد کتاب باشید تا از شیوهی کار آنها الهام بگیرید. توجه داشته باشید که ظاهر و به کار بردن رنگهای مناسب و عکسهای باکیفیت خیلی تاثیرگذار است.
» کارتان را آغاز کنید
در وبسایتتان صفحهای تحت عنوان “دربارهی من” یا “دربارهی ما” ایجاد کرده و در آن به معرفی خود و اهداف وبسایتتان بپردازید یا حتی صفحهای تحت عنوان “بررسی کتاب” ایجاد کرده و در آن بنویسید که چه کتابهایی را از سوی ناشران برای بررسی یا نقد کردن میپذیرید. مثلا ژانر یا نوع کتاب (کاغذی یا ایبوک). حتما راه ارتباطیای برای خود در دسترس قرار دهید تا بتوانند در صورت لزوم با شما ارتباط برقرار کنند.
» پست بگذارید
کارتان را با نوشتن در مورد کتابی که اخیرا خواندهاید یا میخواهید بخوانید آغاز کنید. بهتر است که تمامی پستهایتان از قالبی منسجم و یکدست پیروی کنند.
۶– به چالشها بپیوندید یا چالش برگزار کنید
از طریق این کار هم با افراد بیشتری آشنا شده و هم کارتان را بیشتر تبلیغ میکنید.
» فهرست درست کنید
مثلا فهرستی از ۱۰ کتاب خوبی که امسال خواندید را به دیگران معرفی کنید، یا شخصیتهای موردعلاقهتان و یا حتی ایدههایتان.
پیشنهاد مطالعه: معرفی فود بلاگر
» تعامل داشته باشید
میتوانید وب سایتهای مرتبط و موردعلاقهتان را در نوار کناری سایت لینک کنید. بهتر است که در وب سایتها و پیجهای دیگر هم فعال باشید تا بیشتر شناخته شوید.
نکاتی که در رابطه با بوک بلاگری باید بدانید:
» موضوع را شخصی نکنید
موضوع بسیار مهم در معرفی رمان این است که آن را اسپویل نکنید، یعنی داستان اصلی آن را لو ندهید. یا اگر درباره یک کتاب تاریخی حرف میزنید، کشف بسیاری از ناگفتهها را برای خود خواننده و خریدار کتاب، باقی بگذارید.
شما باید به گونهای بنویسید که مخاطب در مورد کتاب کنجکاو شود و تصمیم بگیرد آن را خریداری کند. نوشتن چند خط کوتاه از متن کتاب راهکاری است که همیشه جواب میدهد.
در ادامه شما باید بتوانید تحلیل و برداشت خودتان را از همان چند خط بنویسید، اما به گونهای رازآلود، به طوری که سوالات و ابهاماتی باقی بماند و مخاطب کتابخوان شما چارهای نداشته باشد الا این که کتاب را تهیه کند. در نوشتن آن چند خط تألیفی خودتان درباره کتاب، باید تبحر و مهارت خاصی را به دست بیاورید و بدانید یک توضیح و تحیلی غیرکارشناسانه و دم دستی میتواند کل اعتبار شما را زیر سوال ببرد.
به خصوص، به یاد داشته باشید که نظرات شخصی و اعتقادات فردی شما نباید در بازنمایی این کتاب، دخیل باشد، مگر اینکه مشخصاً از عبارت «به نظر من» استفاده کرده باشید، که آن هم باید با وسواس زیادی صورت بگیرد، چرا که ممکن است مخاطب خود را از دست بدهید و این اصلا شوخی نیست.
» در کجا چه بنویسیم؟
بسترهای کاری خود را بشناسید. بدیهی است که موضوع عکس در پلتفرم اینستاگرام مهم است. قرار دادن لیوان چای یا میوه در کنار کتاب، تا این لحظه که شما دارید این نوشته را میخوانید دیگر لوث شده و باید به فکر ایدههای جذابتری بود.
این ایدهها باید دارای امضای شخصی خود شما باشد و بر عهده خودتان است که در مورد نوع خلاقیت آن فکر کنید، تنها باید در نظر بگیرید که این خود کتاب است که باید توجهات را جلب کند و نه وسایل حاشیهای کناری آن. جملات بحثبرانگیز و دارای بستر بازخورد انتقادانه را در توئیتر بنویسید و فصلهای شیرین را بگذارید برای یوتیوپ یا بسترهای مشابه وطنی. جلوی دوربین قرار بگیرید و بخشی از کتاب را بخوانید و ویدئو (ولاگ) را در حساب ویدئویی خود به اشتراک بگذارید و بعد در اینستاگرام آدرس آن را به مخاطب بدهید.
» آیا باید همه کتابها را خواند؟
از اصول موفقیت در کار بلاگری، روند منظم و روتین در انتشار مطلب است. کسی که بلاگر آرایشی است با یک برنامهریزی ساده میتواند این نظم را حفظ کند اما کسی که بلاگر کتاب است چطور؟
اما همانطور که یک آشپز با چشم بسته هم میتواند با سرعتی باورنکردنی، یک هویج را حلقه حلقه کند بدون اینکه دستش را با چاقو ببرد، شما هم بعد از مدتی نفس کشیدن در فضای کتاب، قادر خواهید بود با صرف زمانی سی تا چهل دقیقهای روی هر کتاب و سپس گوگل کردن نام آن، به یک شناخت کلی در مورد آن دست پیدا کنید و بفهمید باید روی کدام نقطه دست بگذارید که منجر به تصمیم خرید از سوی مخاطب بشود.
پیشنهاد مطالعه: چگونه فشن بلاگر شویم؟
یادتان باشد کارهای شما در نهایت به افزایش میل به کتابخوانی در جامعه منجر میشود و این اتفاق بزرگیست. تنها باید با مخاطبتان صادق باشید؛ از اغراق و بزرگنمایی پرهیز کنید و در مواجهه با هر کتاب سعی کنید کشف کنید نقاط قوت آن چیست؟ روی همان دست بگذارید.
» و چند نکته دیگر درباره بلاگر کتاب
برگزاری مسابقههای اینستاگرامی مربوط به کتاب هم ایده جالبی است که هنوز آنقدرها کهنه نشده است. با کمی خلاقیت میتوانید نتایج خوبی از آن بگیرید، چراکه با اقبال عمومی مواجه میشوید، زیرا کتاب هنوز در برابر بسیاری تفریحات دیگر، ارزانتر است.
به کامنتهای سوالی درباره خود کتابها حتماً جواب بدهید اما جواب به گونهای باشد که مخاطب را به این تصمیم نزدیکتر کند: باید این کتاب را بخرم!
و یادتان باشد بسیاری از مخاطبان ممکن است شما را فالو نکنند، اما بعد از گذشت مدت زمان اندکی، تصمیم بگیرند برای از دست ندادن حتی یک نظر از مجموعه نظرات شما، این کار را انجام بدهند؛ اینجاست که اهمیت استوری در اینستاگرام مشخص میشود؛ در این بخش کوتاه و موجز و جذاب و جذاب و جذاب بنویسید!
در پایان اگر کسی را میشناسید که بلاگر موفقی در حوزه کتاب در ایران و حتی جهان است، نام او را در پایین این متن به اشتراک بگذارید.