سئو و بهینه سازی

خطای 404 چیست و چرا رخ می دهد؟

خطای 404 چیست و چرا رخ می دهد؟

خطای 404 چیست؟

قبل ازاینکه بخواهیم به سراغ راه‌حل‌های رفع این خطا برویم ابتدا باید بررسی کنیم خطای 404 چیست؟ و چه زمانی ایجاد می‌شود؟

به طور کلی برای نمایش صفحات وب‌سایت، مرورگر عناصر مختلف را از سرور درخواست می‌کند و آن را به کاربر نمایش می‌دهد. اگر مرورگر فایلی را از سرور بخواهد ولی آن فایل در سرور موجود نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟! در این زمان خطای 404 یا not found ایجاد می‌شود.

درواقع به طور کلی خطای 404 زمانی نمایش داده می‌شود که صفحه‌ی مورد نظر شما در سرور پیدا نشود.
بخواهیم کمی تخصصی‌تر به موضوع نگاه کنیم 404 یک کد وضعیت در پروتکل Http‌ است و از رده خطاهای 4xx در سرچ کنسول محسوب می‌شود.

نمایش این خطا در مرورگر با عناوین مختلف از جمله 404page not found، 404 Http error، page can not be found و…. نمایش داده می‌شود. البته ممکن است طراح قالب وب‌سایت شما یک صفحه اختصاصی برای نمایش این خطا در سایت قرار داده باشد که پیغام‌ و تصاویر خاصی را نمایش دهد.

چرا با صفحه ارور 440 مواجه می‌شویم؟

دلایل مختلفی برای دریافت ارور 404 وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است:

» یکی از عوامل اصلی پیام خطای 404، حذف یک صفحه خاص از وب سایت است.
» هنگامی که صفحه به URL دیگری منتقل شده و تغییر مسیر به اشتباه صورت گرفته باشد.
» هنگامی که شما یک آدرس URL نادرست را وارد کرده باشید.
» اگرچه خیلی کم اتفاق می‌افتد، اما گاهی اوقات از کار افتادن سرور نیز می‌تواند دلیل ارور 404 باشد.
» هنگامی که نام دامنه وارد شده دیگر وجود نداشته باشد.
» هنگامی که لینک‌های خراب پس از حذف یا جابجایی صفحه، برای مدت زمان طولانی باقی مانده باشند؛ زیرا اپراتورها تصوری از حذف یا انتقال محتوای لینک ندارند.
» هنگامی که نام دامنه‌ی درخواستی توسط سیستم نام دامنه (DNS) به IP تبدیل نشود.

تاثیر ارور 404 در سئوی سایت:

ازآنجاکه برای گوگل، بهبود وضعیت سایت شما خیلی مهم است و گوگل دوست ندارد کاربران بعد از کلیک روی یک نتیجه از نتایج جستجو وارد یک صفحه ۴۰۴ شوند افزایش خطاهای ۴۰۴ سایت شما تأثیر بسزایی در افت ورودی گوگل شما خواهد داشت.

وقتی شما اکثر URL سایت خود را تغییر می‌دهید کاربر پس از کلیک بر روی پست نمی‌تواند به مطلب اصلی دسترسی پیدا کند و با خطای ۴۰۴ مواجه می‌شود. این مسئله موجب تأثیر منفی بر روی سئو سایت شما می‌شود و درنهایت کاربر نمی‌تواند از طریق جستجو نتایج گوگل مطالب وبسایت شمارا پیدا کند.

پیج رنک یکی از مهم‌ترین مسائل در بیزینس‌های اینترنتی می‌باشد و حتماً می‌دانید هرچه پیج رنک سایت شما پایین‌تر باشد برای شما بهتر است. یکی از دلایلی که پیج رنک شما پایین می‌آید ورودی‌های گوگل است. قطعاً برای اینکه پیج رنک شما از طریق ورودی‌های گوگل پایین بیاید و در نتایج جستجوی گوگل وب‌سایت شما بالا بیاید، باید زمان زیادی را صرف کنید.

اما این مسئله را در نظر بگیرید که اگر بنا به هر دلیلی سایت شما خطای ۴۰۴ بدهد و ورودی‌هایی که از سمت گوگل به سایت شما می‌آیند با ارور ۴۰۴ مواجه شوند از دید تجاری برای کسب‌وکار شما بسیار زیان‌آور است. پس اگر این خطا برای سایت شما به وجود آمد نسبت به آن بی‌تفاوت نباشید و حتماً آن را با استفاده از روش‌هایی که آموزش داده‌ایم رفع کنید.

چرا رفع خطای 404 مهم است؟

همانطور که می‌دانید معمولاً بیشتر بازدیدهای یک وب سایت از طریق موتورهای جستجو مثل گوگل است. اگر شما آدرس صفحات خود را تغییر داده باشید و کاربر وارد آدرس قبلی شود با این خطا مواجه می‌شود.

برای گوگل مهم است که کاربر به سرعت به مطلب مدنظر خود دست بیاید اما وب سایت شما این قانون را با ایجاد خطای 404 نقض می‌کند! اگر این مورد مدام تکرار شود در سئو وب‌سایت شما تاثیر منفی خواهد داشت.

بسیاری از این خطاها در سرچ کنسول وب‌سایت شما نمایش داده می‌شوند. پس به این معناست که گوگل به رفع این خطا اهمیت می‌دهد. بهتر است ادامه‌ی آموزش را دنبال کنید و هرچه زودتر این خطا را رفع نمایید.

پیشنهاد مطالعه: ریدایرکت 301 چیست؟

نحوه رفع خطای 404 :

برای رفع این مشکل در وردپرس درصورتی‌که پس از انتقال سایت هنگام باز کردن مطالب سایت با خطای ۴۰۴ روبه‌رو می‌شوید اولین کاری که باید انجام دهید این است که به بخش تنظیمات بروید و پس‌ازآن روی پیوندهای یکتا کلیک کنید و بدون ایجاد تغییر در تنظیمات این صفحه یک بار صفحه را ذخیره کنید. بعدازآن مجدداً به مطلب خود بازگشته و بررسی کنید خطای ۴۰۴ از بین رفته است یا خیر.

درصورتی‌که از پست تایپ‌های سفارشی (custom post types) در وردپرس خود استفاده می‌کنید بهتر است بعد از ساخت پست تایپ‌های سفارشی حتماً یک‌بار پیوندهای یکتا را ذخیره کنید.

با ذخیره پیوندهای یکتا کد زیر به‌صورت خودکار به فایل .htaccess شما اضافه خواهد شد.

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress

چگونه ارور 404 می‌تواند به رتبه و اعتبار یک وب سایت آسیب برساند؟

حتما تا به امروز بارها پیش آمده که با صفحه خطای 404 مواجه شوید. در لحظه مواجهه با این صفحه چه می‌کنید؟

به احتمال زیاد شما صفحه را بسته و به جستجوی سایت دیگری می‌پردازید. این رفتار اکثر کاربران در اینترنت است. هر چه تعداد صفحات 404 که در سایت خود دارید بیشتر باشد، کاربران مدت زمان کمتری در سایت شما باقی خواهند ماند و هرچه لینک خراب بیشتری در سایت خود داشته باشید، کاربران بیشتری این ارور را تجربه می‌کنند. الگوریتم‌های موتور جستجو توجه ویژه‌ای به نحوه‌ی رفتار کاربران در وب سایت شما دارند. رفتار آنلاین آن‌ها نقش عمده‌ای در روند رتبه بندی سایت شما دارد. ارور 404 یکی از ناامیدکننده‌ترین مواردی به شمار می‌رود که بازدیدکنندگان شما می‌توانند با آن روبرو شوند.

وقتی بازدیدکنندگان می‌بینند محتوایی که می‌‎خواهند به آن دسترسی پیدا کنند در دسترس نیست، سایت شما را ترک کرده و به سایت رقیب شما می‌روند. جدا از یک تجربه‌ی کاربری منفی، نرخ پرش (bounce rate) زیاد به دلیل خرابی لینک ها می‌تواند بر SEO شما تأثیر منفی بگذارد. شاید جالب باشد که بدانید SEMrush دریافت که bounce rate چهارمین عامل رتبه بندی مهم در SERP است. اگرچه ممکن است الگوریتم گوگل مستقیماً bounce rate را در نظر نگیرد، اما در واقع می‌تواند به رتبه بندی آنلاین شما آسیب برساند. اگر کاربری وارد صفحه شما شود اما به زودی بدون کلیک کردن بر بخش خاصی از آن خارج شود، این اتفاق به گوگل نشان می‌دهد که نتیجه شما با هدف کاربر مطابقت ندارد. در نتیجه، صفحه شما در نتایج جستجو رتبه کمتری خواهد داشت.

نحوه جلوگیری از رخ دادن خطای 404 :

هیچ‌گاه نوشته یا برگه‌ای از وردپرس را حذف نکنید.
هیچ‌گاه پیوند یکتا ( آدرس ) نوشته یا برگه‌ها را تغییر ندهید.
هیچ‌گاه ساختار پیوند یکتای سایت را تغییر ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *