طراحی گرافیک

شرایط و وظایف کارشناس طراح گرافیک

شرایط و وظایف کارشناس طراح گرافیک

معرفی شغل گرافیست:

اگر شما ایده های خلاقانه زیاد و ذوق هنری کافی دارید، شغل گرافیست مناسب شماست.

گرافیک هنر انتقال (ارتباط) دادن یک پیام از طریق تصویر به مخاطب است. عنوان گرافیک از واژه ی یونانی (GRAPHEIN)گرفته شده که به معنای حکاکی، نگاشتن، طراحی و رسامی است. طراحی گرافیک (Graphic design)، بکارگیری تکنیک های مختلف خلق آثار دوبعدی بر روی سطوح مختلف نظیر کاغذ، دیوار، بوم، فلز، چوب، پارچه، پلاستیک، نمایشگر رایانه، سنگ و … است که در جهت رساندن پیامی خاص به بیننده انجام بپذیرد. از جملهٔ این تکنیکها می‌توان به: عکاسی، اچینگ، نقاشی، روشهای مختلف چاپ اشاره نمود.

گرافیست کسی است که بر مینای سفارشی که به او می دهند و با تکیه بر هنر خود، پیام یا ایده ای را به کمک تصویر و حروف به مخاطب انتقال می دهد. کار طراحی گرافیک، حیطه‌ها و تخصصهای مختلفی دارد :

ارتباط بصری (Visual communication): مانند طراحی پوستر، طراحی جلد، طراحی نشان (Logo)، طراحی صفحات وب و…

تصویرسازی (Illustration): مانند تصویرسازی برای کتابهای کودک، کتابهای علمی و آموزشی، تصویرسازی برای نشریات، طراحی نقشه و …

گرافیک محیطی: طراح گرافيك محيطي با طراحي يك نقشه مناسب كه محل استقرار هر يك از بخش های یک محیط را با طرح و رنگ مناسب به خوبي نشان مي دهد، نقش مهمي در راهنمایی افراد دیگر در استفاده از آن محیط دارد.

یک گرافیست علاوه بر خلاقیت و ذوق هنری بالا، باید توان خوبی در استفاده از کامپیوتر و مهارت ارتباطی مناسبی داشته باشد. کسب علم و تخصص لازم برای طراحی گرافیک از طریق دوره های آموزشی و یا رشته های دانشگاهی مرتبط موجود امکان پذیر است.

به طور کلی می توان گفت یک گرافیست موفق باید علم تخصصی گرافیک، مهارت کار با نرم افزارهای گرافیکی و اطلاع از جدیدترین اطلاعات و اخبار مرتبط را داشته و با مباحث جامعه شناسی و روانشناسی آشنا باشد. اگر گرافیست در استخدام شرکت یا سازمانی باشد، ساعت کاری او معمولا مطابق با روال عادی موجود است. البته در برخی پروژه ها شاید لازم باشد که ساعات بیشتری را به آن اختصاص دهد تا کار به موقع انجام شود. گرافیست اگر به طور مستقل مشغول به کار باشد، ساعات کاری منعطفی دارد. محل کار گرافیست معمولا در دفتر کار یا گاهی در منزل او می باشد.

شرایط لازم برای استخدام کارشناس طراح گرافیک:

1. حداقل سابقه کاری: براساس دستورالعمل تعیین نوع پست سازمانی ،‌ شرایط احراز مشاغل و نحوه محاسبه تجربه مفید.

2.مهارت ها و توانمندی های تخصصی مورد نیاز: آشنایی با رایانه و اینترنت، آشنایی با نرم افزارهای تخصصی طراحی و گرافیک، مهارتهای توسعه خلاقیت و نواوری.

3. انجام وظایف:

1. انجام اقدامات لازم جهت طراحی تراکت و بروشور و …
2. ارائه پیشنهادات در خصوص برون سپاری خدمات طراحی، چاپ و گرافیک به مراکز خارج از جهاد و شناسایی افراد حقیقی و حقوقی واجد شرایط بر حسن اجرای کار
3. ارائه خدمات طراحی و گرافیک به واحدها، پژوهشکده ها،‌ سازمانها و مراکز تابعه جهاددانشگاهی حسب نیاز
4. بهره‌گیری از روش ها و ابزارهای نوین طراحی و گرافیک در اجرای فعالیتهای ارجاعی.
5. ارائه طرح های خلاقانه و نوآورنه بدیع و زیبا حسب فعالیتهای ارجاعی با عنایت به ملاحظات کاری جهاد
6. طراحی و تدوین طرح های گرافیکی به مناسبت های مختلف ملی و مذهبی و انجام هماهنگی جهت استفاده از آنها در واحدها، ‌سازمانها، مراکز و موسسات تابعه جهاد به صورت هماهنگ و متحدالشکل
7. ارائه مشاوره و همکاری لازم با کارشناسان امور چاپ و امور فرهنگی اداره در جهت آرشیو و استفاده مناسب از محصولات تبلیغی و سایر ماموریت های گروهی محوله
8. انجام سایر امور محوله در حوزه وظایف سازمانی از سوی مقام مافوق

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *