سئو و بهینه سازی

معرفی CDN و کاربرد آن

معرفی CDN و کاربرد آن

CDN چیست؟

CDN یا Content Delivery Network که به آن شبکه تحویل محتوا یا شبکه توزیع محتوا گویند باعث می‌شود که بازدیدکنندگان وب‌سایت‌ها اطلاعات هر سایتی را از نزدیک‌ترین سرور به محل زندگی‌شان دریافت کنند و این امر باعث افزایش سرعت لود سایت و بهبود سئو می‌شود.

آیا یک CDN مشابه یک میزبان وب است؟

یک CDN از محتوا میزبانی نمی‌کند. همچنین نمی‌تواند نیاز به میزبانی وب را از میان بردارد. اما می‌تواند محتوا را Cache کند. Cache کردن محتوا عملکرد شبکه را بهبود می‌بخشد.

با استفاده از عملیات Cache، استفاده از پهنای باند کاهش پیدا می‌کند. همچنین وقفه در سرویس‌ها کم می‌شود و امنیت بهبود می‌یابد. به همین علت CDN‌ها گزینه‌ی محبوبی برای از بین بردن نقاط ضعفی هستند که در میزبانی وب وجود دارد.

چه نوع محتوایی در CDN ذخیره می‌شود؟

گاهی تصور نادرستی از نوع محتوای قابل‌ذخیره در CDN وجود دارد، فقط فایل‌های تصویر و اسکریپت قابل‌ذخیره در CDN نیست، اگر وب‌سایت‌تان از نوع وردپرس است، همه‌ی محتوای موجود در پوشه‌های «wp-content» و «wp-includes» را می‌توان جابه‌جا کرد و در CDN میزبانی کرد. این موضوع برای بیش‌تر سیستم‌های مدیریت محتوا [۵] (CMS) صادق است. CDN هم‌چنین می‌تواند ویدیوهای HD، محتوای ۴K‌ و انواع فایل‌های دیگر را ارایه کند.

در ادامه نمونه‌هایی از چند نوع فایل که در CDN میزبانی می‌شوند، آمده است:

» تصاویر: PNG, JPG, SVG, GIF, TIF

» استایل‌شیت‌: CSS

» جاوا اسکریپت: JS

» ویدیو و صدا: FLV (Flash), HLS, MP4 (HTML5 videos), MOV (QuickTime), WMV (Windows Media), MP3 and WAV

» فونت‌های وب: EOT, TTF, OTF, CFF, AFM, LWFN, FFIL, FON, PFM, PFB, WOFF, SVG, STD, PRO, XSF, و…

» سایر فرمت‌های فایل: HTML, JSON, PDF, DOC, PPT, XLS, EPUB, ODT, ODP, ODS, TXT, RTF, ZI

مزایای استفاده از CDN چیست؟

در این بخش برخی از مزایای بکارگیری سیستم Content Delivery Network را بصورت مختصر بیان خواهیم کرد:

» سرعت بیشتر سایت و افزایش رضایت بازدیدکنندگان
» بهبود وضعیت سئو سایت
» کسب رتبه بهتر در نتایج جستجوی گوگل
» کاهش مصرف پهنای باند و ترافیک هاست
» افزایش تعداد صفحات بررسی شده در روز توسط روبات های گوگل
» ارتباط و همخوانی راحت با مدیریت محتوای وردپرس

تنها مشکل CDN آن است که معمولا رایگان نبوده و برای استفاده از آن باید هزینه پرداخت کنید. در حال حاضر هیچ شرکتی در ایران سرویس CDN را ارائه نمیدهد و معروفترین نمونه های خارجی آن عبارتند از MaxCDN، VPS.net و Amazon Cloudfront که در میان آنها بهترین شرایط هزینه ای را MaxCDN دارد.

پیشنهاد مطالعه: CMS چیست؟

DCN چطور کار می کند؟

در واقع یک CDN شبکه‌ای از تعدادی سرور متصل به هم است که چند هدف را دنبال می‌کند. این اهداف عبارتند از:

» ارائه‌ی محتوا با سرعت بالا
» ارائه‌ی محتوای ارزان
» ارائه‌ی محتوای قابل اعتماد
» ارائه‌ی محتوای ایمن

برای به حداقل رساندن فاصله‌ی بین بازدیدکنندگان سایت و سرور وب سایت شما، CDN یک نسخه‌ی ذخیره شده از محتوای آن را در چندین مکان جغرافیایی مختلف ذخیره می‌کند. در حقیقت محتوای شما در یک زمان، در چندین مکان قرار می‌گیرد. زمانی که کسی بخواهد به سایت شما دسترسی پیدا کند برای دریافت محتوا به سروری که از نظر جغرافیایی کمترین فاصله را با او دارد، متصل می‌شود.

به منظور بهبود سرعت و قابلیت اتصال، یک CDN، سرورها را در نقاط مبادله که میان شبکه‌های مختلف وجود دارند، قرار می‌دهد. این نقاط مبادله‌ی اینترنت (IXP)، مکان‌های اصلی هستند که سرویس دهندگان مختلف اینترنت به آن متصل می‌شوند تا دسترسی یکدیگر به منشاء ترافیک را ایجاد کنند. برقراری ارتباط با این مکان‌های سریع که اتصال قدرتمندی دارند، می‌تواند هزینه‌ها و زمان انتقال داده در سرعت‌های بالا را کاهش دهد.

علاوه بر قرار دادن سرورها در نقاط مبادله‌ی اینترنت، یک CDN چند بهینه سازی دیگر هم در انتقال داده‌های سرویس دهنده/ سرویس گیرنده انجام می‌دهد. CDNها به طور کلی مراکز داده را در مکان‌های استراتژیک در سرتاسر جهان قرار می‌دهند. همچنین امنیت را افزایش داده و برای نابودی انواع مختلف خرابی‌ها و ترافیک طراحی شده‌اند.

چگونه CDN یک وب سایت را همیشه آنلاین نگه می‌دارد؟

خرابی‌های سخت افزاری، حملات مخرب، و … موضوعاتی هستند که از دسترسی کاربران به سایت ممانعت می‌کنند. یک CDN دارای چند ویژگی است که زمان خرابی‌های سایت را کم می‌کند. این ویژگی‌ها به شرح زیر هستند:

Load Balancing یا متعادل کردن بار سبب توزیع بالانس شده‌ی ترافیک بر روی سرورهای مختلف می‌شود.
خطایاب هوشمند یا Intelligent Failover سبب می‌شود حتی اگر یک یا چند سرور دچار خرابی شوند، ارائه خدمات بدون وقفه ادامه یابد. به این ترتیب که در صورت خرابی یک سیستم ترافیک بر روی سرورهای عملیاتی دیگر توزیع می شود.
در صورتی که یک مرکز داده به طور کامل دچار مشکل شود، با استفاده از مسیریابی Anycast، ترافیک به مرکز داده ی دیگری انتقال می‌یابد. به این ترتیب اطمینان حاصل می‌شود که هیچ یک از کاربران دسترسی به سایت را از دست نمی‌دهند.

بهبود زمان بارگذاری وب سایت با استفاده از شبکه توزیع محتوا:

هنگامی که یک کاربر برای بارگذاری محتوا به سایت می‌آید، به محض آنکه متوجه شود سرعت پایین است، از سایت خارج می‌شود. CDN می‌تواند با استفاده از روش‌های زیر به کاهش زمان بارگذاری کمک کند:

ماهیت توزیع شده‌ی CDN به معنای کاهش فاصله‌ی بین کاربران و منابع سایت است. به جای اتصال کاربران به سرور مبدا، یک CDN به کاربران اجازه می‌دهد به نزدیکترین مرکز داده از نظر جغرافیایی متصل شوند. سفر کوتاهتر به معنی زمان کمتر است. بهبودهای سخت افزاری و نرم افزاری از قبیل Load Balancing می‌تواند به انتقال سریعتر داده به کاربر کمک کند.

شبکه‌ی توزیع شده‌ی محتوایی می‌تواند سایز داده‌های در حال انتقال را با استفاده تکنیک‌هایی نظیر minification و file compression کوچکتر کند. سایز فایل کوچکتر به معنی سرعت بارگذاری بیشتر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *