سئو و بهینه سازی

منظور از لینک شکسته چیست؟ و چگونه میتوان اصلاحش کرد؟

منظور از لینک شکسته چیست؟ و چگونه میتوان اصلاحش کرد؟

لینک شکسته یا Broken Link چیست؟

به لینکی که با کلیک بر روی آن به صفحه بدون محتوا وارد شده اید Broken Link یا لینک شکسته، و صفحه ای که بعد از کلیک بر روی آن مشاهده میکنید صفحه 404 یا 404 page گفته میشود. لینک های شکسته به طور کلی دو دسته هستند. یکی لینک شکسته داخلی و دیگری لینک شکسته خارجی.

لازم است به این نکته اشاره کنیم که لینک های شکسته یکی از مسائلی است که در زمینه لینک سازی داخلی سایت در مورد آن صحبت می شود. آموزش های دیگر در زمینه لینک سازی داخلی را می توانید در کارگاه آموزش لینک سازی فرا بگیرید.

ساختار لینک چگونه است؟

لینک‌های ارتباطی با تگ ایجاد می‌شوند.

به عنوان مثال: <a href=“URL”> Link text </a>

ویژگی href آدرس مقصد را مشخص می‌کند. Link text قسمت قابل مشاهده‌ی لینک است. که به آن Anchor text نیز می‌گویند.

لازم به ذکر است انتخاب انکرتکست برای سئو اهمیت دارد. انکرتکست می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

. عین کلمه کلیدی
. کلمه کلیدی به همراه متن دیگر
. نام وب‌سایت یا متن همراه با نام وب‌سایت
. آدرس وب‌سایت
. عبارات کلی مثل «اینجا کلیک کنید»

زمانی که کاربر روی link text کلیک می‌کند، به آدرسی که در href مشخص شده است منتقل می‌شود.

انواع لینک شکسته:

» لینک های شکسته داخلی

وقتی کاربر در سایت شما بر روی یک لینک کلیک کند و به صفحه دیگری از سایت شما هدایت شود، به آن لینک داخلی میگویند. در صورتی که کاربر با کلیک بر روی لینک های سایت شما با یک صفحه 404 مواجه شود، به آن لینک شکسته داخلی میگویند. ناگفته نماند که این نوع لینک ها به این دلیل که داخل سایت خود شما هستند، مدیریت آسان تری دارند و در صورت خرابی، میتوانید سریع اقدام به حذف آن ها کنید.

» لینک های شکسته خارجی

لینک هایی که برای ارجاع دادن به سایت های دیگر استفاده میکنید را لینک های خارجی میگویند. فرض کنید در حال نوشتن مقاله ای درباره یک بازیگر معروف هستید و برای اطلاعات تکمیلی، لینک ویکیپدیای آن بازیگر را لینک میکنید. به این لینک، لینک خارجی میگویند. اما اگر کاربر بعد از کلیک بر روی این لینک، به محتوایی خواسته شده خود نرسد، بر روی یک لینک شکسته خارجی کلیک کرده است.

چرا لینک‌های شکسته به سئو سایت آسیب می‌زنند؟

یکی از فاکتورهایی که موتورهای جستجو در نظر می گیرند دسترسی به یک وب سایت است. وجود لینک های شکسته می تواند به جنبه سئو سایت آسیب وارد کند. اگر خزنده های گوگل سایتی را بازدید کنند و با مقدایر زیادی لینک شکسته مواجه شوند این به معنای یک تابلو ایست است که فرآیند خزنده های گوگل را متوقف کرده و با افزایش زمان برگزاری صفحه خطای 404 ظاهر می شود. بنابراین ارزش سایت در چشم خزنده های گوگل کاهش می یابد. یک بازدید کننده با دیدن این خطا سایت را ترک می کند و این همان چیزی است که در مدت کوتاهی رتبه بندی شما را کاهش می دهد. حال اگر یک وب سایت بزرگ یا تجارت الکترونیک هستید و لینک شکسته دارید نباید اجازه دهید این لینک های شکسته به وب سایت شما صدمه وارد کنند. اگرهم که یک وب سایت کوچک هستید حتی وجود لینکهای شکسته انگشت شمار می‌تواند باعث ایجاد خسارت به شما شود.

علل به وجود آمدن لینکهای شکسته:

لینک های شکسته به طریق مختلف ایجاد می شوند که در اینجا به آنها اشاره می شود:

» مسائل فنی
» محتوای قدیمی
» بخش‌های حذف شده از وبسایت (مانند یک دسته‌بندی یا چندین پست)
» تغییر سیستم مدیریت محتوا (CMS)
» اضافه شدن صفحات
» تغییر دامنه.

نحوه یافتن و حذف لینک های شکسته از وب سایت (در 2 مرحله)

لینک های شکسته ممکن است دردسر زیادی برای شما ایجاد کند اما یافتن و حذف آن ها روشی آسانتر است. شما به راحتی می توانید بسیاری از ابزار های رایگان و پولی را بصورت آنلاین پیدا کنید که می تواند در این امر به شما کمک کند. مؤثرترین و در دسترس ترین ابزاری که ما توصیه می کنیم Google Analytics است .

به طور کلی فرایند یافتن و حذف لینک های شکسته با Google Analytics را می توان به دو مرحله تقسیم کرد. بیایید یک نگاهی بیندازیم!

مرحله 1: گزارشی از لینک های شکسته تهیه کنید!

یافتن لینک های شکسته با Google Analytics به دو رویکرد متفاوت در رابطه با لینک های داخلی و خارجی نیاز دارد.

ابتدا باید بدانید که چگونه سایت شما صفحه خطای لینک شکسته را تولید می کند. به راحتی می توانید با وارد کردن URL ای که می دانید در وب سایت شما وجود ندارد این کار را انجام دهید. به این ترتیب می توانید به سادگی برگه مربوطه را برای نام صفحه خطایی که ظاهر می شود، بررسی کنید.

تهیه گزارش از لینک های خراب

سپس وارد حساب Google Analytics خود شوید. پس از ورود به صفحه به Customization > Custom Reports بروید و سپس بر روی دکمه New Custom Report+ کلیک کنید:

انتخاب دکمه New Custom Report+

در اینجا شما باید عنوان مورد نظر خود را در قسمت اطلاعات عمومی پر کنید. سپس قسمت های زیر را در قسمت گزارش مطلب به شرح زیر پر کنید:

نوع: Flat Table
ابعاد: صفحه، مسیر صفحه قبلی و عنوان صفحه را انتخاب کنید.
معیار ها: نمای صفحه منحصر به فرد
در زیر فیلتر ها مسیر صفحه قبلی را حذف نکنید. این کار تضمین می کند که فقط لینک های داخلی شکسته در گزارش نشان داده شوند.

در آخر صفحه عنوان را وارد کنید و نام صفحه خطایی را که قبلاً در قسمت Regex کشف کرده اید، اضافه کنید. همچنین می توانید “404” را به عنوان یک مقدار عمومی پر کنید.

وارد کردن عنوان

در نهایت گزارش را ذخیره کنید. اکنون وقتی در آینده آن را باز می کنید، لیست کاملی از تمام صفحات سایت خود با لینک های داخلی شکسته پیدا می کنید:

پیشنهادمطالعه: تاثیر الگوریتم کبوتر بر سئو سایت

ذخیره گزارش

برای پیدا کردن لینک های خارجی شکسته، روند تقریباً یکسان است. با این حال هنگام ایجاد یک گزارش سفارشی، باید با تغییر در قسمت ها در قسمت Dimensions تغییرات ایجاد کنید، از جمله با انتخاب گزینه های صفحه، Full Referrer و عنوان صفحه :

یافتن لینک های خارجی شکسته

پس از تولید هر دو گزارش همه لینک های خراب در وب سایت خود را با موفقیت شناسایی کردید. خوشبختانه رفع آن ها از این طریق آسانتر است.

مرحله 2: لینک های شکسته را حذف کنید.

هنگامی که لینک های شکسته سایت خود را پیدا کردید، می توانید آن ها را اصلاح کنید. اولین درگاه مکالمه با وب سایت شما است و در اینجا می توانید هر آدرس اینترنتی نادرست را به صورت دستی به روز کنید.

با این حال این پاسخی برای کل مشکل نخواهد بود، زیرا ممکن است سایت های دیگری با لینک های شکسته بازدید کننده را به صفحات شما ارسال کنند.

در این حالت می خواهید URL های این صفحه را از طریق ریدایرکت های دستی 301 یا افزونه ای مانند Redirection تغییر دهید:

این افزونه فرایند تعیین لینک های مرده شما و مدیریت فرایند ریدایرکت را ساده می کند.

با استفاده از افزونه می توانید به راحتی یک URL (در این حالت لینک خراب) و URL Target (مقصد در نظر گرفته شده) اضافه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *