وب سایت چیست؟
وب سایت مجموعه ای از اطلاعات راجع به عنوان یا موضوعی خاص است.
وب سایت اصطلاحا به مکانی (فضایی) در سطح اینترنت گفته می شود که یک یا چند صفحه متعدد را در خود جا داده است. وب سایت ها بر روی کامپیوتر هایی که سرور نامیده می شوند ذخیره می شوند . منابع بسیار قوی نسبت به یک کامپیوتر های خانگی دارند.
تمامی وب سایت ها مانند یک انسان یا حیوان اسمی برای خود انتخاب می کنند که عموما به آنها دامنه یا domain نیز گفته می شود.
شاید می گویید وقتی همه سرور ها یا همان کامپیوتر های اقتصادی چطوری و چگونه از هم تشخیص داده می شوند؟
باید گفت این کامپیوتر ها توسط یک IP منحصر بفرد مدیریت می شوند . قابلیت تشخیص را به سرور ها می دهد. همچنین از طریق این آی پی ها امکان ورود به محیط سرور نیز برای مدیریت بوجود می آید. بسیار خب! سوال دیگری که در این مورد باقی می ماند این است که پرسیده می شود. در یک صفحه وب چگونه در مرورگر نشان داده می شو.د و کاربران چگونه آن را می بینند؟ بسیار خب!
باید در جواب این سوال شما گفت که در حالت عمومی یک صفحه اینرتنتی از قوانین خاصی تبعیت می کند که این قوانین همان کد های HTML می باشند که سنگ بنای هر صفحه اینترنتی را می گذارند که بعد ها توسط یکی یا تعدادی از زبان های برنامه نویسی ارتقا داده می شود و به یک سیستم مدیریت محتوا تبدیل می شود که قابلیت های زیادی را در بر می گیرد.
تاریخچه وب:
در سال ۱۹۸۰ شخصی بنام تیم برنرز لی شبکه بزرگ و گسترده جهانی یا (world wide web) را اختراع نمود.البته قبل تر از برنرز لی مفهوم ارتباط اینترنتی منوط به ارسال اطلاعات از شخص به شخص یا سازمان دیگری بود . مانند ارسال ایمیل (E-MAIL) اما بعد از اختراع زبان HTML توسط تیم برنرز لی (Tim-Berners-Lee) این اختراع فراتر از حد انتظار پیشرفت کرد و از آن به بعد مردم اطلاعات خود را در یک صفحه ای قرار می دادند که هر کدام با آدرس اینترنتی مشخصی (Domain) قابل باز شدن توسط دیگران بودند.
از آن پس کاربران با تایپ آدرس صفحه آن شخص در برنامه های مرورگری مانند اینترنت اکسپلور (Internet-Explorer) امکان مشاهده و بازدید آن صفحه که حاوی اطلاعاتی از قبیل (تصاویر-ویدیو-متن و …)بود را داشتند. بعد ها با اختراع زبان های برنامه نویسی دیگری این امکانات به شدت افزایش یافته و ارتقا داده شدند ، که هم اکنون نیز در آن عصر به سر می بریم.
هدف از طراحی وب سایت چیست و اصلا یک وب سایت چه کمکی به کسب و کار شما می کند؟
وب سایت ها به عنوان پایگاه های اطلاع رسانی هستند که به ساده طرین بیان نسخه دیجیتال با دسترسی آسان تر یک کاتالوگ چاپی هستند.
وب سایت در ابتدا تنها برای شرکت های بین المللی و بزرگ کاربرد داشت چرا که دسترسی اینترنت داخل کشور بسیار محدود بود بعد ها به عنوان یک داشته لوکس و کم کم با گسترش اینترنت در ایران به عنوان یک نیاز اصلی دیده شد.
حال این نیاز اصلی چیست؟
کسب و کار نیاز به معرفی و دیده شدن توسط کاربران ، مصرف کنندگان و مخاطبان خاص هر موضوع فعالیتی دارد شما تا شناخته نشوید و در بین رقبایتان دیده نشوید رونقی نخواهید داشت ، یک وب سایت به عنوان مرجع معرفی شما ، فعالیت هایتان ، محصولاتتان و یا حتی پایگاه اطلاع رسانی و یا خبری برای شما در فضای وب می باشد که برای بهتر دیده شدن نیاز به تبلیغات و بازاریابی اینترنتی و همچنین برای پیشه گرفتن از سایر رقبا نیاز به بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جست و جو با کلمات مربوطه هستید.
دلایل مهم برای طراحی سایت:
» تبلیغات در سایت و اینترنت با هزینه کمتر نسبت به روش هایی مثل تبلیغات تلویزیونی قابل اجراست.
» در فضای وب، گستره ای وسیع و روش های مختلفی برای تبلیغات و دیده شدن وجود دارد.
» سایت مانند یک بوم بزرگ می ماند که امکان انتقال اطلاعات کامل از محصول و خدمات را دارد.
» به وسیله سایت و درج مطالب مرتبط در آن می توان پاسخ سوال تعداد زیادی از مشتریان را در یکجا و یک مرتبه پاسخ داد.
» فضای وبسایت به گونه ای است که بهتر از هر راه دیگری (مثلا آموزش تلفنی) با مشتریان در ارتباط بود و به آنها آموزش های لازم در جهت استفاده از محصولات را داد.
» چند سالی است که دیگر کسی برای ارتباط با هر جایی در دفترچه تلفن دنبال شماره آن نمی گردند. بلکه در اینترنت و از میان سایت ها به دنبال راه های تماس با آنجا می گردند. پس وجود وبسایت برای یک کسب و کار حیاتی است.
» توجه داشته باشید که اگر زمانی شکم بزرگ اعتبار یک کاسب بود، امروزه و با پیشرفت تکنولوژی طراحی سایت به یک کاسب و کاسبی اعتبار می بخشد.
» شاید برای همه امکان پذیر نباشد که در مرکز شهر مغازه بگیرند و فعالیت کنند اما در مورد وبسایت این امتیاز وجود دارد که هر کسی با تلاش و پیگیری در بهترین جای اینترنت قرار بگیرند.
» در ادامه مورد بالا، پشتیبانی ۲۴ساعته در طی ۷روز هفته برای تمامی مشاغل امکان پذیر نیست مگر اینکه این پشتیبانی به واحدی هوشمندو سریع مثل وبسایت واگذار شود.
یکی از بزرگترین مزایای وبسایت، سادگی در انتشار مطالب و خدمات آن بین مردم و البته توسط خود مردم است.
» هرچقدر که یک کسب و کار موفق و پر سفارش و مشتری هم که باشد، طراحی وب سایت امکان ایجاد گروه جدیدی از مشتریان را به وجود می آورد.
» ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی از طریق ایمیل های دامنه سایت یکی از پربازده ارین روش های بازاریابی در سراسر جهان است. در این روش حتی اگر افراد به سایت شما سر نزنند از طریق ایمیل هایی که دریافت می کنند، می توانند از آخرین اخبار کار شما آگاه شوند.
در ادامه توضیح فوق یکی دیگر از مزیت های طراحی سایت امکان ایجاد باشگاه مشتریان است. پس از ایجاد باشگاه مشتریان میتوان انواع خدمات دیگر را به مخاطبان ارائه داد. مانند ارسال خبرنامه هفتگی، ارائه تخفیفات ویژه و …
» از طریق سایت می توان اطلاعاتی همچون اطلاعات تماس افرادی که مشتریان بالفعل یک کسب و کار هستند را به دست آورد و برای تبدیل آنها به مشتریان بالقوه برنامه ریزی کرد.
» از گذشته تا به امروز بین بنگاه های مختلف در یک زمینه کاری رقابت وجود داشته است. همیشه صاحب مشاغل مختلف دنبال راه هایی برای پیروزی در این رقابت بوده اند. در عصر دیجیتال امروز این راهکار طراحی سایت حرفه ای برای کسب و کار است.
» وب سایت این امکان را می دهد که علاوه بر راه های موجود برای ارائه خدمات به مشتریان از طریق اینترنت و به صورت آنلاین نیز کار و کسب درآمد کرد.
» در قسمت بلاگ یک وبسایت می توان مطالب جانبی از کسب و کار خود منتشر کرد که علاوه بر ایجاد مشتری از طریق آن مطالب، امکان درج نظر و دیدگاه را به مشتریان می دهد.
» طراحی و ایجاد سایت کارها را بسیار سریعتر می کند. برای مثال حذف تماس های تلفنی پشت سر هم مشتریان و کاغذ بازی های ثبت سفارش، سرعت تحویل کار به مشتری نهایی را چندید برابر می کند.
» طراحی و چاپ بروشور و کاتالوگ در حالی که انسان امروزی دیگر علاقه ای به مطالعه منابع کاغذی و چاپی ندارد، به جز مصرف کاغذ نتیجه ی دیگری ندارد.
» یک وب سایت اگر اصولی و تخصصی طراحی و ایجاد شده باشد، پلت فرمی پر پتانسیل برای تحلیل عملکرد و شناخت رفتار مشتریان در اختیار صاحبان وب سایت قرار می دهد.