سایر مقالات آموزشی

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ مهارت بازنویسی کلمات برای فروش بهتر است. به آن نوعی زبان فروش می‌گویند با این تفاوت که بسیار بیشتر از فروش برای ما خلق ارزش می‌کند. به بیان دیگر کپی ­رایتینگ ارتباطی میان نوشتن و کسب و کار است.

کپی رایتینگ (Copywriting) به تجارت‌­ها کمک می­‌کند تا کالا و خدمات به مشتری معرفی شود. در واقع کپی‌رایتینگ یا تبلیغ نویسی پل ارتباطی میان مشتری و شرکت است.

هدف کپی­ رایتینگ برخلاف خبر نویسی یا مقاله نویسی، درگیر کردن (Engaged) خواننده با متن است. این تاثیر می­تواند به فروش، شناخت محصول، خدمات یا شرکت مرتبط باشد

کپی رایتر کیست؟

کپی رایتر کسی است که تصمیم می گیرد، چه چیزی، چگونه در دید چه کسی قرار بگیرد. کپی رایتر کسی است که مخاطب را به انجام عملی خاص ترغیب می‌کند. این عمل خاص می تواند خرید یک محصول، ثبت نام در خبرنامه الکترونیکی، تماس برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره محصول و یا ایجاد درگیری ذهنی برای مخاطب باشد.

تفاوت کپی رایتینگ (تبلیغ نویسی) و کپی رایت چیست؟

در ابتدا باید بگوییم کپی رایتینگ با کپی رایت متفاوت است. در واقع کپی رایتینگ ارتباط میان کاربر و شرکت برای هدف خاصی است.

اما کپی رایت، حق تکثیر یا حق نشر مجموعه‌­ای از حقوق انحصاری است که به ناشر یا پدیدآورنده یک اثر تعلق می­گیرد و در واقع حقوق نشر، تکثیر و الگو برداری را در بر می­گیرد.

تفاوت کپی رایتینگ و تولید محتوا چیست؟

ابتدا بهتر است بدانید برای این دو شغل مجزا باید مهارت نویسندگی بالایی داشته باشید تا بتوانید کاربر را درگیر کنید.

کارشناس تولید محتوا متن­‌های طولانی می‌­نویسد تا در مدت زمان مشخصی کاربر را جذب کند و به اهدف خود برسد.

اما متن‌­های کپی رایتینگ کوتاه­‌تر است و بیشتر به منظور معرفی کالا، خدمات و البته فروش نوشته می­شوند.

دیجیتال مارکتینگ، کپی رایتینگ و بازاریابی محتوایی:

دیجیتال مارکتینگ یک مفهوم چتری و در برگیرنده تمام فعالیت‌های بازاریابی شما در فضای آنلاین است. کسب و کارها از کانال‌های قدرتمند مختلفی مانند SEO (سئو)، شبکه های اجتماعی، ایمیل و وبسایت برای برقراری ارتباط با مشتریانشان استفاده می کنند. مقاله مرتبط: چطور سئو کپی رایتر خوبی باشیم؟

از ابزارهایی مانند وبسایت، بنرهای PPC، شبکه های اجتماعی، خبرنامه ها و اجزای برندینگ مانند لوگو،فونت و …. تا تاکتیک هایی مانند سئو، کانتنت مارکتینگ، Affiliate Marketing و بازاریابی درونگرا یا Inbound Marketing.

تمام این ابزارها و تاکتیک ها برای اثربخش بودن به کپی رایتینگ و کپی رایترها احتایج دارند. این موضوع تا حدی در بیان تفاوت بازاریابی محتوایی و کپی رایتینگ مشخص شد.

می دانیم که هر تبلیغی هدف خاص خودش را دنبال می کند. صفحات فرود یا لندینگ پیج ها بهترین مثال برای این موضوع هستند. Call to Action ها و متن صفحه فرود باید می بایست ترغیب کننده و مشخص باشند و همزمان استراتژی محتوا را پشتیبانی کنند. این موضوع در مورد بنرها و تبلیغات شبکه های اجتماعی هم صدق می کند.

نکته جالب تبلیغات در فضای آنلاین، قابل اندازه گیری بودن متریک ها و KPI ها (شاخصه های کلیدی عملکرد) است. با استفاده از A/B Testing می توانیم کارکرد تبلیغات مختلف را ارزیابی و به بهینه ترین نسخه دست پیدا کنیم.

وظایف اصلی کپی رایتر یا تبلیغ نویس در حرفه کپی رایتینگ چیست؟

ممکن است نیاز و خواسته هر شرکت از کپی­رایتر متفاوت باشد. با این حال ممکن است از شما بخواهند:

. تبلیغات تلویزیون، اینترنت، رادیو، صفحه اینستاگرام یا فیس بوک را بنویسید.
. ایده پردازی کنید.
. شعار تبلیغاتی چشمگیر خلق کنید
. محتوای تبلیغاتی به منظور فروش بنویسید.
. شرکت و اهداف شرکت را در وب سایت و صفحات مجازی معرفی کنید.
. محصول یا محصولات را معرفی کنید تا فروش و درآمد بالا رود.
. برای معرفی شرکت یا محصولات بروشور تهیه کنید.
. برای بخش تولید فرم تهیه کنید.
. برای شرکت­ و برندها تگ لاین تهیه کنید.
. برای کاربران پیام یا ایمیل تبلیغاتی بنویسید.
. وب سایت، صفحه اینستاگرام یا فیس بوک را با مقالات تازه به روز کنید.
. ایده پردازی
. نوشتن تبلیغات کلیکی و بنرهای تبلیغاتی
. نوشتن متن دکمه Call To Action
. نوشتن متن تبلیغات همسان یا Native Ads
. متن نویسی محتوای پیامک های تبلیغاتی

درآمد کپی رایتر یا تبلیغ نویس در ایران چقدر است؟

بله، شما می‌­توانید در حرفه کپی ­رایتینگ درآمد بالایی کسب کنید. درآمد کپی رایترهای حرفه‌ای در ایران به +10 میلیون تومان و برای برخی از متخصصین به بالای 20میلیون تومان هم میرسد. البته درآمد شما به زمان و تلاشی که در کار خود صرف می­کنید بستگی دارد.

اگر می­خواهید یک کپی­ رایتر با درآمد بالا شوید، در کنار حرفه خود باید به منظور پیشرفت و به روز رسانی مقدار مطالعه خود را بیشتر کنید. چرا که این روزها موفقیت و پیشرفت در تفاوت و به روز شدن خلاصه می­شود.

با این حال اگر نمی­‌خواهید یک کپی­‌رایتر تمام وقت شوید، می­‌توانید با خلاقیت خود کسب درآمد کنید. مقدار درآمد شما به مقدار کارتان بستگی دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *