SSL چیست؟
ssl مخفف Secure Socket Layer به معنی «لایه اتصال امن» و پروتکلی (مجموعهای از قوانین) جهت برقراری ارتباطات ایمن میان سرویس دهنده و سرویس گیرنده در اینترنت است.
ssl چگونه کار می کند؟
اس اس ال در واقع پروتکلی است که در آن ارتباطات بوسیله یک کلید، رمزگذاری (Encryption) میشوند. زمانی که قرار است یکسری اطلاعات را به صورت اس اس ال به یک سایت که سرور (server) اش گواهی نامه اس اس ال را دارد (در آدرس سایت https است) ارسال شود. ابتدا باید از یک کلید به عنوان قالبی برای به رمز در آوردن اطلاعات بین خدمات گیرنده (کاربر) و خدمات دهنده (سرور) استفاده شود. برای ساخت این کلید نیاز به چند مرحله هماهنگی به شرح زیر است.
۱. وقتی سروری بخواهد پروتکل اس اس ال را فعال کند. ابتدا یک کلید عمومی (Public Key) میسازد.
۲. سپس کلید عمومی را همراه با یک درخواست گواهی نامه اس اس ال به یکی از صادرکنندگان این گواهی نامهها مثل وریساین (Verisign) میفرستد.
۳. وریساین نیز ابتدا مشخصات و میزان قابل اعتماد بودن و امنیت سرور را ارزیابی کرده و کلید عمومی را دوباره رمزگذاری میکند و برای سرور میفرستد تا در انتقال اطلاعات خود از آن استفاده کند. به کلید جدید کلید امنیتی (private key) میگویند.
۴. حال هر زمان که کاربر بخواهد از طریق پروتکل اس اس ال به این سایت دست یابد، ابتدا کامپیوتر کاربر یک کلید عمومی برای سرور میفرستد (هر کامپیوتری کلید مخصوص به خود را دارد).
۵. سرور نیز این کلید عمومی را با کلید امنیتی خود مخلوط کرده و از آن کلید جدیدی میسازد. سپس آن را به کامپیوتر کاربر میفرستد.
۶. از این به بعد تمامی اطلاعاتی که بین کاربر و سرور جابجا میشوند با این کلید جدید رمز گذاری میشوند.
واضح است که نیازی به دانستن تمام این جزییات نیست و ما جهت رفع کنجکاوی آنها را آورده ایم. فقط این را بدانید که با استفاده از این سرویس اطلاعات کاملا رمزنگاری و باز کردن آنها تقریبا غیر ممکن است. تنها وظیفه شما به عنوان کاربر این است که از این امکانات استفاده کنید و پروتکل اس اس ال را در مرورگر، ایمیل و دیگر حسابهای خود که سرور آن به شما این امکان را میدهد، فعال کنید.
مزایا استفاده SSL:
استفاده از پروتکل SLL همان طور که ذکر شد باعث افزایش سئو و رنک در گوگل می باشد، همچنین زمانی که شما از این پروتکل استفاده می کنید اعتماد کاربر را جذب کرده و بی شک اعتماد بیشتری به سایت شما خواهد کرد.
معایب استفاده از SSL:
همان طور که گفته شد پروتکل SSL اطلاعات بین کاربر و مرورگر را رمزگذاری می کند، از این رو سایت شما زمان بیشتری نسبت به قبل برای لود نیاز دارد، مثلا سایت شما اگر در ۵ ثانیه بارگذاری می شد با استفاده از پروتکل SSL این زمان یک تا دو ثانیه افزایش می یابد، مثلا در۷، ۶ ثانیه بارگذاری می شود. یکی دیگر از معایب SSL قیمت بسیار بالای آن می باشد.
نکته مهم و هائز اهمیت در استفاده از گواهی SSL زمانی می باشد که شما تنظیمات سایت و وبمستر گوگل را به درستی انجام ندهید، در این هنگام احتمال زیاد ورودی های سایتتان را از دست خواهید داد.
»»» اهمیت ssl در seo «««
اینترنت در حال تغییر است و مردم بیش از پیش نگران امنیت در فضای اینترنت هستند. برای همین بیشتر مردم می خواهند اطلاعات شان در اینترنت رمزگذاری شده باشد. برای توسعه امنیت نیز گوگل از سال 2014 اعلام کرد که برای استفاده از SSL در رتبه بندی وب سایت تاثیر مثبتی قائل خواهد شد. گوگل معمولا عواملی را که در رتبه بندی وب سایت ها در نظر می گیرد را اعلام نمی کند این المان ها یک راز حفاظت شده هستند. و متخصصان سئو با مطالعه موتورهای جستجو سعی می کنند به این الگوریتم ها پی ببرند. اما اینبار گوگل درباره استفاده از SSL استثنا قائل شد. البته هنوز شما برای سئو وب سایت تان به محتوای پویا، ساختار مناسب و غیره با کمک SSL نیاز دارید. گوگل تقریبا 5% رتبه وب سایت هایی را که از SSL استفاده می کنند را افزایش می دهد و این در صد تفاوت یک تا دو صفحه در یک نتیجه جستجو است (توجه داشته باشید که اکثر کاربران تصمیم خود را در همان صفحه اول می گیرند و کمتر به صفحات بعدی مراجعه می شود).
گوگل معمولا نتایج جستجو را بر اساس هر صفحه اعلام می کند نه کل وب سایت. بنابراین اهمیت دارد که تمامی یا بخشی از وب سایت از SSL استفاده کند. توجه داشته باشید که شما برای تک تک صفحات نیاز به گواهینامه SSL جداگانه ندارید بلکه یک گواهینامه می تواند تمامی صفحات شما را امن سازد. این بیشتر به چگونگی تنظیمات وب سایت و راه حل های امنیتی وب سایت شما بستگی دارد. اگر شما از زیر دامنه Sub-Domain ها مانند mail.website.com یا login.website.com استفاده می کنید، شما به یک Wildcard certificate احتیج دارید. اما تا جایی که شما از SSL برای کل وب سایت استفاده کنید مشکلی از این بابت ندارید.
در پایان ممکن این سوال پیش بیاید که فعال کردن SSL در وب سایت فعلی شما تاثیری منفی در رتبه بندی آن دارد یا خیر؟ اگر قبلا از SSL استفاده نمی کردید از آنجایی که این تغییر از سوی گوگل پیشنهاد شده است خطری برای رتبه وب سایت شما ندارد. تنهای یک Redirection به نسخه SSL شما صورت می گیرد. البته این در صورتی است که شما اطلاعات را در این تغییر از وب سایت خود حذف نکرده باشید.
HTTPS چیست؟
‘S’ در انتهای HTTPS بخشی از آدرس سایت به معنای سایت امن می باشد. سایت های امن شامل کلید ۲۰۴۸ بیت SSL می باشند که می توانند از طریق اهراز هویت و رمز گذاری اتصال سایت را حفاظت کنند، زمانی که گواهینامه SSL بر روی سرور سایت نصب می شود، قفل و پروتکل HTTPS را فعال می کند و امکان اتصال محافظت شده و امن را بین سرور و مرورگر فراهم می کند.
مزایای استفاده از پروتکل HTTPS:
. اعتماد سازی
. رمزگذاری و رمزنگاری اطلاعات بین کاربر و سرور
. دریافت Enamad یا یک امتیاز بیشتر برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک
در نتیجه استفاده از SLL و HTTP مزایای خوبی دارد و باعث ایجاد حس اعتماد بین کاربران می شود. در واقع سایت شما یک پله جلوتر از بقیه سایت ها بوده و در سئو و رتبه بندی وب سایتتان می تواند بسیار تاثیر گذار باشد، پس برای پیشرفت و جلب رضایت کاربران سایتتان بهتر است نسخه گواهینامه SLL سایت خودتان را راه اندازی کنید.
چگونه اس اس ال ایمیل را فعال کنیم؟
اگر خواهان ارتباط ایمیلی امنی هستید، توصیه میکنیم از ایمیل شرکت گوگل که به اختصار جیمیل نامیده میشود، استفاده کنید. در پایین اطلاعات لازم برای فعال کردن پروتکل اس اس ال در جیمیل آورده شده است.
• به جیمیل خود وارد شوید و در کادر بالا در سمت راست دکمه Setting را پیدا کنید (در سمت چپ کلمه Setting، نام جیمیل شما و در سمت راست آن کلمه Help نوشته شده است.). روی Setting کلیک کنید.
• در پنجمین کادر تب General، عبارت Browser connection را پیدا کرده و روی عبارت Always use https کلیک کنید تا انتخاب شود
• به پایین صفحه بیاید و دکمه Save Changes را بزنید.
• حال تمامی ایمیلهای شما طبق پروتکل اس اس ال منتقل میشوند.